Skip to content

Een familie bedrijfSinds 1991

Bas Autowas Enschede, 1991

BAS autowas is al sinds 1991 een begrip in Nederland. Onze eerste vestiging opende haar deuren in Enschede. Omdat dit bedrijf gevestigd werd in de wijk: Boswinkel (Enschede-Zuid) hebben wij ons bedrijf destijds Boswinkel Autowas Service genoemd.

Deze afkorting B.A.S zou later veranderd worden in Bas Autowas, gewoon omdat dat zo mooi klonk.

In ons logo zie je een soort cartoonfiguur van een oude benzinepomp aan de route-66, en dat kereltje werd “Bas”. Zijn houding symboliseert de “at your service” filosofie van ons bedrijf. Wij staan klaar om u van dienst te zijn!

Bas Autowas Zwolle, 1995

Biologische waterzuivering

Onder ons bedrijf ligt in gigantische tanks 100.000 liter water. Dit water gebruiken wij om uw auto mee te wassen, en voor één auto gebruiken wij bijna 1000 liter. Al dit water wordt keurig opgevangen en in een unieke bio-reactor weer gezuiverd . Deze bio-reactor is uniek in de wereld en door Bas Autowas ontwikkeld. Deze reactor gebruikt geen chemie maar bacteriën uit een gewone boerensloot. In het binnenste van deze bio-reactor zitten bio-bedden met een speciale poreuse massa waar miljoenen bacteriën ‘wonen’.

Het waswater wordt in alle rust over deze bio-bedden gesprenkeld zodat de biologie het water kan zuiveren. Deze bacteriën zijn ongevaarlijk voor de volksgezondheid en zorgen ervoor dat al het vuil uit het ‘waswater’ wordt gevreten. Deze ‘beestjes’ zijn ook gek op koolwaterstoffen dus olie en vet staat ook op hun menu. Speciale beluchters zorgen ervoor dat het water zuurstofzijde is (8 mg/etz) zodat de bacteriën het naar hun zin hebben.

Met grote regelmaat worden wij bezocht door mensen van milieuzaken van gemeentes en mensen van waterschappen omdat ons water door toepassing van deze bio-reactor superschoon wordt. Bas autowas is dus ook door deze aanpak uniek in de wereld. De bio-reactor van Bas Autowas wordt al op tientallen plekken in Europa toegepast, en daar zijn we trots op.

Zuinig op uw auto, zuinig op onze aarde!

Watergebruik en waterverbruik

Voor een auto gebruikt Bas Autowas bijna 1000 liter water. Dit water ligt opgeslagen in enorme ondergrondse tanks (100 000 liter). Ongeveer 4x per jaar komt een speciaal milieubedrijf bij ons langs met een tankwagen, om het laagje slib wat onder in de tank ontstaat, op te zuigen. Per gewassen auto moeten wij ongeveer 10 liter water toevoegen om de tank op peil te houden. Elke auto neemt een klein beetje water mee en er verdampt tijdens het wassen ook een beetje water.

Concreet zou je dus kunnen zeggen:

  • Ons watergebruik per auto = 1000 liter
  • Ons waterverbruik per auto = 10 liter